VP-Cross in april

Inmiddels is er een website voor de tools die wij voor verrijkte publicaties ontwikkelen (http://www.cs.uu.nl/research/projects/i-cult/xposre/). Deze bevat een korte beschrijving van het geheel, dus niet alleen van hetgeen in het kader van VP-Cross wordt ontwikkeld, maar ook van de Flash-tools. We hebben even moeten zoeken naar een passende naam; uiteindelijk zijn we uitgekomen op XPOS’RE: XML-based Publications On Scientific Research, waarbij de apostrof de uitspraak ten goede komt een het aantal hits in Google wat terugbrengt – het blijkt uiteraard een populair acroniem te zijn.

Ook de gebruikersdocumentatie staat daar online. De software kan, voorzover gereed, worden gedownload, maar men moet bedenken dat de verschillende onderdelen nog steeds in de alfatest-fase verkeren. Voor downloaden moet men inloggen, evenals voor de demo, die ook vanaf deze website toegankelijk is (zie ook de contactpagina op de website). De demo is nog niet openbaar omdat we nog steeds bezig zijn de toestemming voor het gebruik van het beeldmateriaal te regelen.

De VP-Cross-tools zijn nu toe aan hun laatste correctieronde. Het aanpassing van de open source XML-editor JAXE voor dit project is goed geslaagd.

Comments are closed.